Geachte biculturele Nederlander,

Het debat over burgerschap in Nederland wordt grotendeels gekenmerkt door de eis van Nederlanders met ‘een migratieachtergrond’ voor acceptatie tot volwaardig burgerschap. Impliciet en expliciet stellen ze dat Nederland hun land van toekomst is. Maar er is ook toenemende wantrouwen jegens medelanders en instanties in in het land. Ze zouden naar eigen zeggen hun veiligheid niet voldoende waarborgen en hen niet als volwaardige burgers beschouwen.

Maar zoals je wellicht al weet, acceptatie zonder vertrouwen in zinloos.

Het is (daarom) tijd voor relatietherapie. Mijn ambitie is niet onbekend. Ik wil een boek over burgerschap in Nederland publiceren. In dit boek wil ik voor een hoofdstuk de relatietherapeut uithangen. Dus – heb je iets te zeggen over jouw frustratie, teleurstelling en andere ervaringen ten opzichte van het huis Nederland? Brand los en help mij jouw ongenoegen te begrijpen. Lucht jouw hart en zeg mij waar het fout is gegaan tussen jou en Nederland.

Je kunt via deze link met Nederland in therapie gaan.

Heb jij liever een gesprek – mail mij dan via info@kizamagendane.nl

Hartelijk gegroet,

Kiza