Contact

IkHD4WlUpV  ben te bereiken via:
info@kizamagendane.nl

Of via twitter:

 

18 Comments
 1. Douwe

  Beste Kiza,

  Met veel interesse heb ik je artikel in de volkskrant van maandag jl gelezen.
  Wellicht is het adopteren (in de zin van in het huis nemen) van een asielzoeker net een stapje te ver voor de meeste Nederlanders.
  Zelf zijn we een buddy voor een meisje uit Nepal en een man (en onlangs ook zijn gezin) uit Uganda. Allen zijn inmiddels erkend vluchteling. We helpen hun zoveel mogelijk om de weg te vinden in deze westerse maatschappij, maar vinden het daarbij ook verstandig dat zij hun eigen leven opbouwen (dus zelfstandig wonen). Via onze vrienden (die wat minder tijd hebben) kunnen we vaak zorgen voor iets extra’s (huisraad, kleren, eten ed).
  Het zou fijn zijn als meer Nederlanders buddy zouden worden van een asielzoeker (of (erkend) vluchteling). Het geeft ons in ieder geval wijze lessen (waarom zijn wij zo vaak ontevreden, wat heb je eigenlijk nodig).
  Aanmelden als buddy kan mi zeer eenvoudig (althans in Helmond) via vluchtelingenwerk.

  Succes en laat je aub niet uit het veld slaan door die negatieve reacties.

  Met vriendelijke groet

  Douwe

 2. Ik heb er over nagedacht. Waarom zou ik niet in staat zijn om een iemand in nood te adopteren. Wij hebben niet een heel groot huis. Maar een heleboel mensen hebben niets. Ik mag daar niet aan voorbij gaan.
  Ik krijg nu wel een heleboel ideeën ……..
  Groet, Hansje

 3. Dichic

  Wat fijn om je te lezen. Topper ben jij.

  Succes met Alles.

 4. Paul

  Beste Kiza,

  Ik hoop niet dat je het erg vind, maar ik heb één van de door jou geplaatste foto’s gebruikt als mijn profielfoto op facebook; het gaat om de foto van ‘Je Suis Refugee’.

  Ook zou ik je willen wijzen op http://blog.annieslife.nl waar een dagboek wordt bijgehouden van een vrijwilliger in de buurt van het pas opgezette tentenkamp in Zaandam.

  Ik vind je blog inspirerend. Respect.

  Keep up the good work.
  Paul

 5. Rick J

  Blijf maar lekker dromen.

 6. Alexy Baan

  8
  Meldingen
  Privacysnelkoppelingen
  Accountinstellingen

  Nederlands · Privacy · Gebruiksvoorwaarden · Cookies · Adverteren · Jouw advertentievoorkeuren
  ·
  Meer
  Facebook © 2015

  Nieuwsoverzicht
  Baan Alexy
  woensdag 7 oktober 2015 om 18:33 ·

  Beste Kiza Magendane,

  Ik las je actie tegen Geert Wilders in een van de bekende Nederlandse bladen. En dat trekt aandacht. Dat weet je zelf inmiddels wel, intervieuws en uitnodigingen zijn jouw deel. Komende uit de Kongo, met wat jij allemaal hebt meegemaakt vind ik het van een enorme moedige stap om naar Nederland te komen, te gaan studeren en hier wat van je leven te maken, ik wens je al het goede toe.

  Maar toch moet me iets van het hart, je bent in 2007 hier gekomen, hard gaan studeren en vraag me af wat je eigenlijk leert op de UvA van Amsterdam aangaande de geschiedenis van de politiek en de geschiedenis van dit land in zijn geheel. Het zal wel de verplichte kanon zijn geweest, voorgekauwde politieke correcte informatie van Nederlandse bodem.

  Niks nieuws hoor, geschiedenis wordt geschreven door overwinnaars, dat is bekend, ondanks dat men hiermee de werkelijkheid van de gebeurtenissen geweld aandoet, maar dat wordt dan wel een jaartje of 50 later rechtgetrokken.

  Je aandacht naar Geert Wilders, een goede stap gezien je studie, daar zal je hoge punten mee scoren op de universiteit, dat geef ik je na, is prima getimed. Zeker nu met de enorm aantal moslimvluchtelingen die dit land hebben gevonden en ook een leven wil beginnen, daar staat Geert haaks tegenover.

  Die Geert heeft zijn strepen al gehaald, eerst bij de VVD en nu na de dood van Pim Fortuyn, een leuke vent die door de goegemeente ook als racist is weggezet, alsmede een Janmaat, die net zoals Fortuyn fijntjes wees op het gebrek aan intergratie in dit land. Een fout van onze vorige regeringen, een fout waarvan men nog steeds bar weinig geleerd heeft. Dat schrijf ik dan maar na ervaring in het leven en werk met vreemdelingen en mensen van een andere achtergrond, ik vind ze nog steeds leuk hoor, hoe meer variaties hoe leuker ik het vind.

  Waarom ben jij tegen Geert ingegaan, waarom juist hij? Waarom geen studie gedaan over de geschiedenis van de intergratie in Nederland, of beter gezegd het gebrek hieraan. Een slecht functionerende IND, we zijn al eens op onze snufferd gegaan met de VVD en ene mevrouw Ajaan Hirschi Magan, haar vriendin Rita Verdonk heeft als toenmalige minister haar plicht gedaan en Ayaan haar paspoort afgenomen. Het is bij wet verboden te liegen over je identiteit. Als mensen daar geen aandacht aan hadden besteed was tout Nederlands politiek in het ooitje genomen en ging dat nu nog door. Ayaan is goed terecht gekomen, in Amerika een leuke baan gekregen en nu gelukkig getrouwd in Engeland. Ze is weer helemaal gelukkig.

  Nu mijn vraag, wat wil jij toevoegen aan het Nederlandse podium voor Politiek? Ga je er in? Je weet dat dit een polderland is, en dat je dus nooit een meerderheid hebt om je plannen rond te krijgen. Of ga je aan de zijlijn staan, een column schrijven en zo als zo velen je politieke mening geven zonder verder te denken wat daar voor een conclusies uit getrokken gaan worden? Ik maak me zorgen.

  Waarom niet gewoon een baan of studie genomen in een echt beroep, waar je mensen kan helpen of iets kan produceren waar de mens in zijn geheel beter van wordt, in plaat van een studie te kiezen waar geen hond beter van wordt, jij zelf ook niet, of je moet na een tijdje genoeg naamsbekendheid hebben om via de politieke- of mediakruiwagen een leuk commissariaatje aangeboden te krijgen bij één der Nederlandse grootgrutters of olieboeren.

  Vind je het vervelend dat ik sceptisch ben over de door jou gemaakte keuze? Dat ik me afvraag wat ik van jou verwachten mag, wat je insteek gaat worden voor de maatschappij en land die jou heeft opgevangen? Tot nu toe, heel eerlijk, kost je geld en ben je net zo als ik eerder een last dan een lust voor dit land. Ja, ook jij hebt schulden, en daar is men niet zo blij mee.

  Ik hoop van je te mogen vernemen wat je daadwerkelijke plannen zijn, behalve aandacht geven aan Geert Wilders, je bent namelijk zeker de eerste niet, dus echt nouveau is je actie niet, maar wie weet, misschien mag ik over een jaartje of 10 wel merken dat je inderdaad zoden aan de dijk zet, en onze voeten in Nederland weet droog te houden.

  Voor nu wens ik je wijsheid en goede cijfers toe, en grijp na je studie de kans dit land echt te leren kennen, er is nog zo veel te leren.

  Met vriendelijke groet,

  Alexy Baan.

 7. Marry

  Goed initiatief , waarom steeds die pvv in het nieuws. Laten we verdraagzaam zijn en leren van elkaar, uit welk land iemand ook afkomstig is.
  Dank,Kiza!

 8. Moi

  Hallo Kiza,

  Het idee op een soort PVV meldpunt te maken spreekt mij aan, maar ook weer niet.
  Ik ben wel bezorgd over de invloed van de PVV maar die invloed geeft de media door hem vaak in daglicht te zetten, maar die zijn gewoon uit op geld en dus publiciteit en Geert Wilders/ PVV stunten nu eenmaal graag. Net als overdreven soaps, deze trekken ook veel bekijks, maar het is zeer de vraag of deze wel goed zijn voor je ontwikkeling.
  De grote vraag is denk ik echter: de mensen in NL zelf. Als er geen voedingsbodem was zouden er geen meldingen komen, of veel minder, of zou PVV niet hoog in peilingen/polititiek zitten. Er is dus een voedingsbodem. Het is denk ik zeer complex.
  Een deel is denk ik wel een identiteits verhaal. Ook voel je je als blanke Nederlanders soms buitengesloten in eigen land. Zoals Zwart Piet verhaal, ja misschien was ooit slaven/slavenrij gelinkt eraan, maar voor NL en de kinderen geloof ik echt niet dat dat is wat we zien. En dan voel je je aangevallen door een “zwarte” die daar grote heisa van maakt. Een kat in nauw maar rare sprongen… Dus het is denk ik ook goed om als ‘zwarte’of marokaan of christen moslim homo of welke minderheid dan ook ervoor te zorgen dat je niet aanvallend bent. In geval van zwarte piet ervaar ik dat vooral als aanvallend en onnodig. Jammer is dat, weer voedingsbodem. Ik vind andere kleur piet of geen sinterklaasfeest prima als daarmee vrede wordt bewaard. Maar waarom moet ik als NLer dat opgeven voor vrede? Hoezo is dat een breekpunt? Waarom wordt daarmee aangevallen?
  In congo zul ja als blanke ook worden nagekenen geroepen: muzungu muzungu.. is dat positief of negatief? Zijn wij als blanken wel geaccepteerd door de meerderheid niet-blanke wereldburger? Of scheren die toch ook de “westerling” blanke over 1 kam?
  Nou ja heel complex alles. Wel heel goed om tegengeluid te bieden voor b.v. aantal pvv standpunten, maar liever in positieve vorm dan negatieve vorm.

  Daarnaast oproep aan gehele Nederlanden:
  Mensen, kijk en tel je zegeningen. Kijk en bedenk wat jij zou doen als jou huis/gezin bedreigt word door oorlogsgeweld en je zou kunnen vluchten.
  Hoe zou u ontvangen willen worden?
  Zie het niet al bedreiging maar kijk met uw hart (dus met bewogenheid en liefde). Laat u niet angst aanjagen, hebzuchtig of verbitterd worden. Blijf alert, overweeg en denk zelf goed na voordat u een beslissing maakt of maar “gewoon” met de groep meedoet. Want ja het zal moeilijk zijn en ja er zullen incidenten zijn met asielzoekers… maar is dit leidend en het volledige plaatje?
  Wat zou u willen als u in hun schoenen stond?

 9. Svalbard

  Een vraag?
  Zou het niet beter zijn naar je land terug te keren en het helpen weer op te bouwen dan hier te blijven.

 10. Ben van Loon

  Ben erg blij met dit initiatief, wat ik in de Volkskranr las. Steun het van harte.

 11. Irma

  Beste Kiza,

  Compliment voor je actie! Ik dacht het, jij deed het!!

 12. Jan Veldhoven

  Hi Kiza,

  Als je echt die bent die je zegt, dan had je onze ouderen die dit land hebben opgebouwd en jouw de mogelijk hebben gegeven hier te studeren, op een voetstuk geplaatst.
  Nu geef je af op mensen die het hier leefbaar willen houden, en de mensen die het land hebben opgebouwd liggen in hun eigen stront omdat heel veel gelukzoekers denken rechten te hebben, die onze sociale voorzieningen uithollen.
  Wees is een echte kerel en doe daar iets aan, zodat de mensen die dit land hebben opgebouwd nog een menswaardige oude dag hebben.
  Dan ben je een echte kerel, nu ben je voor mij ook een gelukzoeker, die het sociale stelsel aan het uithollen is.
  Gaarne je reactie.

  Jan Veldhoven.

  • Rick J

   Jan, ik ben het helemaal met je eens.

 13. Mir Jansen

  Beste Jan Veldhoven,

  Om in uw beeldspraak te blijven: onze (groot)ouders lagen al ‘in hun eigen stront’ lang voordat vluchtelingen ons om hulp kwamen vragen. Om de eenvoudige reden dat wij in onze cultuur geen tijd en ruimte (willen) hebben om onze eigen ouders en grootouders in ons eigen huis op te nemen nadat zij hun leven hard gewerkt hebben om hun gezin, hun buurt, hun land op te bouwen.

  En dan te bedenken dat het onze eigen (over)grootouders waren die in de Eerste Wereldoorlog een MILJOEN vluchtelingen uit België opvingen. En dat zonder de middelen die wij hier anno 2015 (top 10 van de landen met de grootste welvaart) hebben. En wij, met al onze rijkdom in verhouding tot wat zij hadden, zijn niet eens in staat onze eigen ouders in huis te nemen wanneer zij onze hulp nodig hebben.

 14. rotterdam

  MINDER MINDER MINDER

 15. rotterdam

  kneussie
  42 zetels jongu and counting

 16. Kiza,
  Ik heb jouw artikel in de Volkskrant gelezen.

  Ik nodig je uit om het boek ‘Als de regering ineens oplost’ te lezen: http://alsderegeringineensoplost.nl.

  Daarin zal je iets heel bijzonders tegenkomen over onze bestaanszekerheid: die kost niets. Het is geen utopie, geen plan, geen ‘idee’. Noem het maar een verloren waarheid. Die volledig toepasbaar is gemaakt, niet meer verloren.

  In het boek geef ik ook extra aandacht aan de groep die ik De Next Gen noem: 18-26 jarigen.

  Hartelijke groet,

  Astrid van Triet

 17. Beste Kiza, wat schreef je een geweldig mooi, indrukwekkend stuk in NRC.
  Ik ben er zeer door getroffen. Veel dank daarvoor, mede namens mijn goede vriend John Mpaliza, de Congolees Italiaanse ‘peacewalking man’. Je kent zijn naam ongetwijfeld. We zijn al jaren goede vrienden en hij heeft me al eerder gevraagd of ik je met hem in contact kan brengen. Hij komt binnenkort weer naar Nederland. Meer daarover wil ik graag een keer met je bespreken.
  Je hebt mijn e-adres.
  Hartelijke groet, Mieke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *