Kiza Magendane

Student. Ondernemer. Dromer.

Het woord

“[1] IN* het begin was het woord*, en het woord was bij God, en het woord was God. [2] Het was in het begin bij God. [3] Alles* is door Hem ontstaan, en buiten Hem om is er niets ontstaan. Wat ontstaan was, [4] had leven in Hem, en het leven was het licht van de mensen. [5]Het licht schijnt in de duisternis, en de duisternis kon het niet aan.”

Bron:
http://www.willibrordbijbel.nl/?joh1,1-18

“Stories can conquer fear, you know. They can make the heart bigger.”
― Ben Okri

 

2 reacties

 1. Sorry man, je praat in wij-vorm maar je vertegenwoordigt Nederland niet. Door onze cultuur aan te vallen vanuit een perspectief dat ons vreemd is plaats je jezelf buiten een groepsproces waar ook voor jou plaats is.
  Zwarte Piet is geen racisme, al blijf je dat denken. Wat Nederland Nederland maakt is elkaars cultuur met rust laten, die gouden regel van het polderen wordt keihard vertrapt en dat maakt mensen razend; wij pikken die ( soms flauwekul lijkende ) gebruiken van jullie wel. Als je dat gegeven je niet eigen kunt maken blijf je intolerant en wordt als zodanig behandelt. Stap over die overtuiging, dat geeft je lucht en aansluiting. Nog een puntje; dat sommige sectoren blanke ( niet witte aub) bolwerken lijken heeft te maken met het feit dat donkere mensen pas kort in NL zijn en hun kinderen net opgroeien; in de jaren 90 zat er 1 neger op mijn studentenvereniging van 1500 pp. Vrouwen doen pas sinds de jaren 60 een beetje mee en zijn ook in de minderheid, heb geduld en laat je geen gelul over rassen aansmeren. Als je zelf in racisme gelooft eindig je misschien bij de mensen die zichzelf elke dag beklagen in de Bijlmer. Zonde zou dat zijn!

 2. Ebere en Marre

  31 mei 2015 at 22:12

  Natuurlijk laat je je niet weerhouden in de wij-vorm te schrijven, door deze treurige reactie, ons vertegenwoordig je wel!
  Je laatste column bij Voorbeeld Allochtoon heeft een invalshoek die veel mensen
  tot nadenken aan moet zetten, geweldig.
  Keep up the good work, succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

© 2018 Kiza Magendane

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑